Teraryum hediye etmek için yapmayı deneyin… Teraryum nasıl yapılır?

teraryum yapımı zor mudur?

teraryum hediyesi için yapmayı öğrenin...

Sevdiklerimize teraryum hediye etmek çok güzel bir düşünce bence. Eğer zamana sahipseniz kendiniz de yapabilirsiniz. Bir yerine birkaç kişiyi mutlu etmek çok kolay. Bir kere yaptığınızda diğerleri daha kolay gelecektir. Teraryum hediye yapmaya zamanınız yoksa sipariş de verebilirsiniz. Bakımı çok basit olan bu sevimli bahçeler herkes tarafından seviliyor. Eğer kendiniz yapmaya karar verdiyseniz adi başlayalım;

teraryum için bakım nasıl olmalıdır?
teraryum yapımı zor mudur?

Teraryum Hediye Malzemeleri

Teraryum sevdikleriniz için güzel bir hediye olabilir peki teraryum yapmak için ne gibi malzemelere ihtiyaç duyabilirsiniz? işte size teraryum malzemeleri

  • Büyük cam kavanoz veya benzeri cam kap
  • Çakıl taşları / kayalar ( onları burada bulun veya dışarıda ücretsiz olarak toplayın)
  • Kömür ( burada bulun )
  • Saksı toprağı ( burada bulun )
  • Küçük bitkiler, sukulent veya yosun
  • Küçük figürler veya boyalı kayalar, isteğe bağlı

Teraryum Nasıl Yapılır?

  1. Güzel, temiz bir cam kavanoz veya kapaklı başka bir cam kapla başlayın. Ilık sabun ve suyla yıkayın ve buna başlamadan önce kurulayın.
  2. Aslında kavanozunuza koyacağınız ilk şeyler taşlar veya çakıl taşlarıdır. Onları bahçenizde dışarıda bulduysanız, güzel ve temiz görünmeleri için onlara güzel bir ovalama verebilirsiniz. (İşiniz bittiğinde görünür olacaklar.) Ayrıca çoğu zanaat mağazasından da taş satın alabilirsiniz. Kavanozu kayalarla yaklaşık iki inç doldurun.
  3. Sonra, küçük bir kömür tabakası ekleyin. Kömürün iki nedeni vardır: Teraryumunuzda buharlaşan ve yoğunlaşan suyu filtrelemeye yardımcı olur ve ayrıca herhangi bir organik maddenin büyümesinden kaynaklanan kokunun bir kısmını da emer.
  4. Kömür içerideyken, iyi saksı toprağı ekleme zamanı. Bu, dışarıdan toplayabileceğiniz başka bir bileşendir, ancak gerçek saksı toprağı bitkilerinize gelişme için en iyi şansı verir. İyi, siyah kompostlanmış bir toprağınız varsa, onu da kullanabilirsiniz.
  5. Bence bu teraryumu yapmanın en zor kısmı ne tür bir bitki kullanacağına karar vermek. sukulentler iyi bir seçenektir; az su gerektirirler ve dayanıklı bitkilerdir. Kavanozunuza güzelce sığacak çok küçük olanları da bulabilirsiniz. sukulentler kullanmak istemiyorsanız, mason kavanoz teraryum için iyi çalışan birkaç ev bitkisi vardır. Bu liste  size birçok seçenek sunar. Temel olarak, çok fazla büyümeyecek küçük bir bitki arıyorsunuz. Her biri için yer olduğu sürece, aynı teraryuma iki veya üç bitki eklemekten korkmayın.
  6. Bitkinizin teraryuma yerleştirilmeden önce biraz hazırlığa ihtiyacı olacaktır. Yerleştirdiği topraktan çıkarın ve köklerini çok nazikçe kesin. Kalın kökleri kesmeyin, ancak tüylü, geniş köklerin bir kısmı bitkiden çekilebilir veya kesilebilir. Bitkiniz hazırlandığında nazikçe toprağa koyun ve köklerini saksı toprağı ile örtün. Bitkileriniz gittiği sürece, bitirdiniz.
  7. Teraryumunuza su ekleyin (alttaki kayaların arasında sığ, görünür bir havuz olması yeterlidir) ve kapağınızı kapatın. Kendi teraryumunuzu yaptınız.
teraryum yapımı zor mudur?
teraryum hediyesi için yapmayı öğrenin…

Teraryum için Kişisel Dokunuşlar

Kavanoz kapağınızın üzerine kumaş koyun. Bunlar, özelleştirmesi çok kolay olan mason kavanozlarla kolayca yapılabilir. Teraryumunuzun kapağını kapatmak için bir parça çuval bezi veya başka bir güzel kumaş bulun.

Güzel etiketler. Bir parça sicim ve hoş, kalın bir kağıtla, hediyenin alıcısı için tatlı, kişiselleştirilmiş bir etiket ekleyebilirsiniz.

Güzel cam kaplar. Mason kavanozlar basit ve hoş ama bunu daha güzel bir hediye yapmak istiyorsanız kapaklı her türlü cam kabı kullanabilirsiniz. Teknik olarak, teraryumu daha sık sulamaya istekliysen, kapaksız bile geçebilirsin. Asma kaplar , güzel büyük kavanozlar ve cam ev tipi teraryumlar sadece birkaç seçenektir.

Büyük cam kavanoz veya benzeri cam kap Çakıl taşları / kayalar Kömür Saksı toprağı Küçük bitkiler, sukulent veya yosun Küçük figürler veya boyalı kayalar
Teraryumlarda bakılan bitkilere örnek olarak Caladium bicolor, Cyperus alternifolius (Japon şemsiyesi), Dracaena sanderiana, Acanthaceae (fitonya türevleri), Soleirolia (arapsaçı), Ficus pumila, küçük eğrelti otları, etebur bitkilerin bazı türleri, Peperomia, Selaginella ve Pilea gösterilebilir.
Teraryum, yaz aylarında haftada iki kere, kış aylarında ise haftada 1 kere sulanır. Sukulent ile hazırlanan teraryumların sulanması ise su spreyi yardımıyla yapılmaktadır.Teraryum çok az bir miktar su ile idare edebilir.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir