Aloe vera bakımı ve sulaması nasıl olmalıdır? Tüm Aloe Vera ipuçları Burada…

Aloe vera nasıl budanır?

Aloe vera ne zaman ekilir?

Aloe vera bitkisini kullandığımız kremlerden ve maskelerden biliyorduk ve birkaç yıldır doğal olarak bakıp evimizde büyümesini gözlüyoruz. Birkaç yıldır diyorum çünkü ben birkaç yıldır tanıyorum elbet daha önceden bu bitkiye sahip olmuş olabilirsiniz. Aloe vera bakımı çok kolaydır. Biraz gün ışığı nem ve çok az su ile kocaman bir bitkiye sahip olabilirsiniz.

Aloe vera bitki bakımının ilk adımı, bu bitkinin etli olduğunu fark etmektir. Kaktüsler gibi sukulentler de kuru koşullarda en iyisini yapar. Aloe vera bitkileri yetiştirirken, onları bir kaktüs saksı toprağı karışımına veya ek perlit veya inşaat kumu ile değiştirilmiş normal bir saksı toprağına dikin . Ayrıca, tencerede bol miktarda drenaj deliği olduğundan emin olun. Aloe vera bitkileri su birikmesine tahammül edemez. Aloe vera ev bitkilerinin bakımında önemli olan şey, uygun ışığa sahip olmalarıdır. Aloe vera bitkileri parlak ışığa ihtiyaç duyar, bu yüzden en iyi sonucu güneye veya batıya bakan pencerelerde yaparlar.

Aloe vera nasıl budanır?
Aloe vera ne zaman ekilir?

Bir aloe bitkisinin nasıl yetiştirileceğinin bir diğer önemli yönü, bitkinin uygun şekilde sulanmasıdır. Aloe vera bitkisinin toprağının sulanmadan önce tamamen kurumasına izin verilmelidir. Aloe bitkisi sulandığında toprak iyice ıslatılmalı ancak suyun topraktan serbestçe akmasına izin verilmelidir. Bir aloe bitkisinin ölmesinin en yaygın nedeni, sahiplerin çok sık su alması veya suyun boşalmasına izin vermemesidir. Aloe ev bitkileri ile ilgilenirken bu hatayı yapmayın. Aloe vera bitkinizi dölleyebilirsiniz, ancak aloların genellikle döllenmesine gerek yoktur. Aloe vera bitki bakımı rutininizin bir kısmına gübreleme eklemeye karar verirseniz, aloe vera bitkileri ilkbaharda yılda bir kez döllenmelidir

Aloe vera bitkileri yetiştirmek sadece kolay değildir, aynı zamanda ailenize küçük yanıkların ve kızarıklıkların tedavisine yardımcı olabilecek bir bitki sağlayabilir. Artık bir aloe vera bitkisinin bakımı hakkında biraz daha fazla şey bildiğinize göre, bu sevimli ve yardımsever bitkiden asla mahrum kalmanıza gerek yok.

Aloe vera nasıl bakılır?
Aloe vera nasıl bir ortamda yetişir?

Aloe vera için Işık

Bahçede, Aloe veranın günde 2 veya 3 saat güneş almasını istersiniz. Kural olarak, kıyı bölgelerinde sıcak iç bölgelere göre daha fazla güneş büyümesi alabilir.

Sıcak öğleden sonra güneşinden en iyi şekilde korunur ve benimki aslında çok fazla güneşte olmaktan dolayı stresliydi (ayrıca çaresizce saksı değişimi gerekiyordu ). Arka verandada bol miktarda parlak ışık alan ancak sadece birkaç saat doğrudan güneş alan bir noktaya taşıdım. Orada daha büyük bir saksı ve taze toprak karışımı ile birlikte çok daha iyi ve daha mutlu oldu.

Burada, Sonoran Çölü’nde, bir Aloe vera bitkisi güçlü güneşten en iyi sonucu alır. Şehirde tam güneşte büyüdüklerini gördüm ve parlak gölgede büyüyen benimkilerden çok daha az sağlam görünüyorlar. Ayrıca yapraklar kuru hava ve ısı nedeniyle kahverengi uçlara meyillidir.

İç mekanlarda, Aloe vera, güney veya batı pozlama gibi mümkün olduğunca fazla ışığa ihtiyaç duyar. Bu düşük ışıklı bir bitki değildir ve ihtiyaç duyduğu ışığı alamazsa yapraklar aşağı doğru sarkacaktır.

Yapraklar yanacağından, onu sıcak bir pencereden (batı pozu gibi) uzak tuttuğunuzdan emin olun. O pencerenin yakınında olabilir ama içinde olamaz. Ve bitkinizi her 6 ayda bir çevirin, eğer her yönden ışık gelmiyorsa, düz büyümesi için.

Sulu meyveler ve güneş ışığı hakkında daha fazla bilgi: Sulu Meyvelerin Ne Kadar Güneşe İhtiyacı Var?

Aloe vera nasıl sulanır?
Aloe vera bakımı nasıl yapılır?

Aloe vera bakımı Sulama

Aloe vera bitkileri, dolgun yapraklarında ve kalın, lifli köklerinde su depolar. Toprak karışımı çok ıslak kalırsa kolayca kök çürümesine yatkındırlar.

Aloe veranız nerede büyürse büyüsün, tekrar sulamadan önce neredeyse tamamen kurumasını istersiniz. Madeni iyice suladım ve tüm suyun boşaldığından emin oluyorum. Özellikle içeride büyürken bir fincan tabağı veya tepsi içindeki herhangi bir suda oturmasını istemezsiniz.

Aloe vera'ya kış mevsiminde sıkıntı yaşamadan bakmak ve yazı karşılamak istiyorsanız aloe veranızı bol güneş alan havadar yerlere bırakınız.
Ekstra kalın bir katman herhangi bir ek fayda sağlamaz. En iyi sonuçlar için, aloe vera jeli yüzünüzde yaklaşık 10 dakika bırakın, daha sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayın ve kurulayın. Saf aloe vera jeli cildinizde çok uzun süre kalırsa kuruma etkisi olabilir.
Aloe vera jeli, cilt için harika bir temizleyicidir. Enzim içerikli yapısı sayesinde, kullanımı, cildin nazikçe ölü hücrelerden arındırılmasını sağlar.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir