En çok bilinen Çiçek açan 10 Sukulent Çeşitleri

çiçek açan sukulent çeşitleri

çiçek açan sukulentler

Ne tür sukulentler çiçek açar? Tüm sukulentler çiçek açar mı? Sukulent çeşitleri yetiştirme sırasında serbestçe çiçek açmasa da, bunlardan çok azı vardır. Doğru ortam ve bakım verildiğinde, bazı sulu meyveler her yıl hatasız çiçek açacaktır.

Çiçek açan sukulent türleri;

Sukulent çeşitleri genel olarak çiçek açmayan bitkilerdir, fakat nadir de olsa çiçek açan türleri vardır. Doğru bakım ve şartlar oluşturulduğunda çiçek açan türlerini bulmak mümkün. sizler için bu türleri bulmaya çalıştık.

En çok çiçek açan Sukulent Çeşitleri

Crassula Ovata ‘Yeşim Fabrikası’

Güney Afrika ve Mozambik’e özgü olan Crassula Ovata ‘Yeşim bitkisi’ muhtemelen orada en çok tanınan etli bitkilerden biridir. Bu bitkinin çok yönlülüğü ve bakım kolaylığı nedeniyle popülerlikleri şaşırtıcı değildir. Crassula Ovata ‘Yeşim bitkisi’ yıldız şeklinde, beyaz veya pembe çiçekler üretir.

sukulent çeşitleri Crassula Rupestris ‘Bebeğin Kolyesi’

Yaprakları gövdenin etrafında dönerek güzel bir karmaşık desen oluşturan güzel bir istifleme bitkisi. Yapraklar, daha fazla güneş ve soğuğa maruz kaldıkça yoğunlaşan koyu kırmızı kenarlara sahip açık yeşil renktedir. Crassula Rupestris, zaten renkli bir bitkiye böylesine bir renk patlaması katan neşeli pembe, beyaz ve sarı çiçekler kümeleri üretir.

efsanevi sukulent Crassula Perforata ‘Düğmeler Dizisi’

Bunlar Güney Afrika’ya özgü çok çekici sulu meyvelerdir. Yayılırlar ve yapraklar çapraz bir şekilde üst üste yığılmış gibi görünür. Yaprakları mavimsi yeşil renktedir ve kenarlarında pembe pembe kenar boşlukları vardır. Küçük beyaz ve sarı çiçek kümeleri üretirler.

Crassula Pellucida ‘Calico Kitten’

Crassula Pellucida ‘Calico Kitten’ aka Crassula Marginalis Rubra Variegata, birçok harika benzersiz özelliğe sahip muhteşem bir bitkidir. Yapraklar, açıktan sarı-yeşile, pembelerden, fuşya ve kremlere kadar renkli bir renk dizisidir. Kalp şeklindeki yapraklar, çok kuruduğunda daha koyu bir mor tonuna dönüşebilir. Yüzünüze bir gülümseme getirecek küçük beyaz ve sarı çiçekler üretirler.

Echeveria – Echeverias pek çok tür, çeşit ve renkte gelir. Echeverias genellikle muhteşem ve dramatik çiçekler üretir. Çiçekler çok göz alıcı ve renklidir. Ayrıca bir süre çiçek açarlar, böylece haftalarca ve hatta aylarca tadını çıkarabilirsiniz. Uzun süre çiçek açması sebebi ile dekor amacı ile tercih edilebilir. Türkiye’de bir çok kişi bu bitkiyi keşfetmiş ve bir çok alanda kullanmaya başlamıştır.

Farklı sukulent çeşidi Echeveria Elegans ‘Meksika Kartopu’

Meksika’ya özgü olan bu güzel echeveria, pembe-kırmızımsı kenar boşlukları olan gri-yeşil yapraklara sahiptir. Pembe renk, bitki “strese girdiğinde” veya aşırı sıcaklıklara ve kuraklığa maruz kaldığında daha belirgin hale gelir. Haftalarca hatta aylarca çiçek açan güzel, parlak pembe mercan çan şeklinde çiçekler üretir.

Sukulent çeşitleri: Echeveria Peacockii

Mavi-gri yaprakları ve pembe kenar boşlukları olan bir echeveria melezi. Çoğu echeveria melezi gibi, bunların bakımı kolaydır ve olgunlaştıklarında çiçek açarlar. Echeverias çiçekleri, uzun bir çiçek sapından çiçek açar. Genellikle tek bir bitkiden büyüyen iki veya daha fazla çiçek sapı vardır. Çiçekler parlak pembe ve çan şeklindedir ve haftalarca, hatta aylarca çiçek açarlar.

En farklı sukulent türlerinden biridir, oldukça farklı renklere sahiptir. Renk cümbüşü olması sebebi ile bir çok kişi tarafından evde bakılması ve dekor amaçlı kullanılması tercih edilmektedir.

Echeveria ‘Doris Taylor’

Tüylü gümüş-yeşil yapraklı bir echeveria melezi. Yapraklar, bitkiye tüylü bir görünüm kazandıran minik tüylerle kaplıdır. Yaprakların uçları, sıcağa ve soğuğa maruz kaldıkça yoğunlaşan kırmızımsı bir renk tonuna sahiptir. Bitki, turuncu renkli parlak, çekici çiçekler üretir.

Senecio Radicans ‘Muz Dizisi’

 

Senecio Radicans’ın ‘Muzların İpi’, İnci İpi ile çok yakından ilişkilidir. Her ikisi de Güney Afrika’ya özgüdür ve uzun sapları vardır. Senecio Radicans’ın yaprakları yeşil, dolgun ve mini muz şeklindedir. Bu bitkiler ayrıca tarçın-vanilya baharatlı kokusu olan beyaz tüylü çiçekler üretir.

Senecioslar – benzersiz büyüme biçimleri nedeniyle oldukça aranan sulu meyvelerdir. Gövdeler birkaç fit uzunluğunda büyüyebilir ve izleyen bir yapıya sahip olabilir. Bu nedenle, asılı bitkiler gibi veya uzun bir ekiciden aşağıya doğru akarken harika görünürler. Kuzey doğu amerika ve civarında en çok tercih edilen ofis ve ev bitkilerinden biri olma adayıdır. Görüntüsü sevildiği için bir çok ev ve ofis tarafından tercih edilmektedir. Meyvesi bazı yörelerde şifalı olarak kabul edildiğinden tüketilmektedir.

Sukulentler parlak ışık sever. Hem ev içerisinde hem de dışarıda yetiştirilebilirler. Işık alan, aydınlık ortamda büyüyebilirler ancak uzun süre direkt güneş ışığı almamasına özen göstermelisiniz.
Sukulent, kendi gövdesinde biriktirdiği su ile 15-20 gün sulanmasa da yaşayabilir. Bakımı da oldukça kolay olan bu bitki toprakta yetişir ve toprağının sürekli nemli olması gerekmektedir.
Ayrıca, yaz mevsimlerinde yaklaşık olarak haftada bir kere sulanmaları, bitkinin canlı kalmasına yetmektedir. Kış aylarında da 10 günde bir defa sulama yeterli görülebilecektir.
Sıcak iklim bitkisi olan sukulent, ilkbahar ve yaz aylarında gelişimini tamamlar. Soğuğa karşı oldukça hassas olan bitkinin kış aylarında 20-30 günde bir sulanması gerekir.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir