Mor zambak çiçeği anlamı nedir ve Neyi sembolize eder?

mor zambak çiçeği ne zaman sulanır?

mor zambak çiçeği ne anlama gelmektedir?

Mor Zambak çiçeği gurur, başarı, haysiyet, hayranlık ve başarıyı temsil eder. Mor; gurur, başarı, hayranlık, haysiyet ve başarı anlamına gelir. Kraliyet ailesiyle ilişkilendirilen mor zambaklar her zaman nadir ve özel olarak görülmüştür. Bu nedenle mor zambaklar, krallığı, ayrıcalığı ve tutkuyu sembolize eder.

Mor zambaklar, hayranlık duyduğunuz özel birine hediye vermek, hatta bunları annenize veya büyükannenize göndererek şaşırtmak için mükemmeldir!

Çiçekçi ipucu : Alıcı lüks çiçekleri seviyorsa , bir zambak aranjmanı veya üzerinde mor bir buket çiçeklerin ayaklarını yerden kesecektir.

Zambak sembolizmi

Tarihsel olarak, zambaklar 30. yıl dönümünü kutlarken hediye edilecek çiçeklerdir. Ancak pek çok farklı zambak çeşidiyle, zambak göndermek için bir yıldönümü kutlamasını beklemenize gerek yok. Her zambak çeşidinin kendi anlamlı anlamı vardır. Doğru türü seçmek, buketinizi veya vazo aranjmanlarınızı gerçekten unutulmaz kılabilir .

mor zambak çiçekleri ne zaman ekilir?
mor zambak çiçeği neyi temsil eder?

Asya Zambağı: Evlilik ve Saflığın Sembolü

Zambak çeşitleri söz konusu olduğunda popüler bir seçim olan Asya zambakları bir dizi renkte gelir. Asya zambaklarıyla elde edebileceğiniz birçok farklı renk nedeniyle, hepsi farklı anlamlara ve sembollere sahiptir.

Beyaz Asya zambakları genellikle Batı kültürlerinde evlilik ve saflıkla ilişkilendirilir. Yeni doğmuş bir bebeğin doğumunu kutlamak veya hayata yeni bir başlangıç ​​yapmak gibi durumlar için turuncu ve sarı Asya zambakları, birlikte kutlamak için mükemmel bir çiçektir. Pembe Asya zambakları şifa ve romantizmi simgelemektedir.

Oryantal zambak: Düğünler için Mükemmel Sembol

Bu muhteşem çiçekler, düğünler için mükemmel bir sembol. Meryem Ana ile ilişkilendirilen oryantal zambaklar aynı zamanda saflığın ve yeniden doğuşun sembolüdür. Bir gelin için mükemmel bir düğün buketi yaparlar ya da son zamanlarda hayatında yeni bir dönüm noktası yaşamış bir kişiye tebrik hediyesi olarak verilirler.

mor zambak çiçeği ne zaman sulanır?
mor zambak çiçeği ne anlama gelmektedir?

Calla Lily: İnanç, Saflık ve Gücün Sembolü

Calla zambakları, çeşitli kültür ve dinlerde farklı sembollere sahiptir. Eski Yunanistan’da, calla zambakları genellikle güzellikle ilişkilendirilirdi. Hıristiyanlıkta imanı ve saflığı sembolize eder. Batı kültüründe bu bir güç belirtisi olabilir çünkü calla zambakları kesilir ve vazoda yeniden büyütülürse yeniden açılabilir.

Tiger Lily: Zenginlik, Pozitiflik ve Gurur Sembolü

Kaplan zambaklarının kendilerine özgü bir görünümü vardır ve büyük olasılıkla taç yapraklarında lekeler olduğu için! Bu sivilceli zambaklar zenginlik ve gururla ilişkilendirilir. Canlı renkleri nedeniyle pozitifliği ve güveni sembolize eder. Kaplan zambakları, onu çok canlı kılan farklı turuncu ton çeşitlerinde gelir!

Pembe zambaklar aşk, hayranlık, şefkat ve kadınlığı temsil eder

Pembe renk aşk, hayranlık, şefkat, kadınlık ve anlayış anlamına gelir. Pembe renkli zambaklar da bu duyguları temsil eder. Annenize, teyzenize veya kız kardeşinize biraz sevgi göndermek istediğinizde tatlı pembe zambakları seçin. Pembenin farklı tonlarındaki zambaklar, beğendiğiniz o özel kişiye de uygundur. Bir randevuda güzel bir zambak buketi alın ya da bir yıldönümünde güzel kokulu pembe zambak çiçekleri dağıtarak onları şaşırtın.

Çiçekçi ipucu : Hayranlığınızı veya tutkunuzu göstermek istediğinizde, güzel pembe zambaklar hediye etmek için mükemmel çiçeklerdir.

mor zambak çiçekleri nerelerde yaşar?
mor zambak çiçeği neyin sembolüdür?

Beyaz zambaklar saflığı ve alçakgönüllülüğü temsil eder

Beyaz genellikle saflık ve cennetle ilişkilendirilir. Taze ve canlı, beyaz zambaklar aynı zamanda saflığı ve alçakgönüllülüğü temsil eder, bu da onları cenazeler , taziye mesajları veya bir sempati kartına eşlik etmek için tercih edilen çiçek yapar .

Beyaz zambaklar, o özel kişiye onlarla birlikte bulut dokuzda olduğunuzu ve sizin için ne kadar önemli olduklarını söylemenin mükemmel bir yoludur. Dahası, eşlerine olan sevgilerinin ve evlilikteki bağlılıklarının saflığını iletmek için herhangi bir gelinin çiçek buketine büyük bir katkı sağlarlar.

Sarı zambaklar mutluluk, neşe ve gönülsüzlüğü çağrıştırır

Sarı tonları mutluluk, neşe ve gönülsüzlük duygularını teşvik eder. Parlak ve güneşli, sarı zambaklar mutlaka birinin yüzüne bir gülümseme koyar! Bu nedenle, bir arkadaşınıza arkadaşlıklarına ne kadar değer verdiğinizi söylemek istediğinizde, sarı zambaklar arkadaşlık ve neşe sembolü oldukları için duruma uyarlar. Ayrıca annenize, büyük annenize veya yakın bir akrabanıza, onlara bir buket sarı zambak götürerek onların varlığına ne kadar değer verdiğinizi söyleyebilirsiniz.

Çiçekçi ipucu : Bir arkadaşınızın veya sevdiklerinizin yüzüne bir gülümseme koymanız gerektiğinde, bir demet taze sarı zambak göndererek onu şaşırtın.

Zambak toprağının sürekli nemli kalması en iyisidir. İki günde bir sulama önerilmesinin yanında sıcak yaz aylarında sulama sıklığı ve miktarı artırılabilir. Aşırı sulama, çiçeğin solmasına sebebiyet vereceği için dikkat edilmelidir.
Zambak çiçeğinin (gelin çiçeği) ana vatanı Güney Amerika'dır. Besin bakımından zengin olan ancak yaz aylarında tamamen kuruyan bataklık toprakta yetişir.
Lilyum çiçeği, güneş ışığını doğrudan ve dik şekilde almayacağı bir yerde durmalıdır. Bulunduğu ortam filtrelenmiş gün ışığı alacak şekilde aydınlık olmalıdır. Günde 3 saat kadar güneş almasında herhangi bir sakınca yoktur.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir