Menekşeler çeşitleri tipik olarak kalp şeklinde yapraklara ve asimetrik çiçeklere sahiptir . Yaprakların şekli birçok türü tanımlar, örneğin, bazı Menekşelerin her bir taç yaprağının sonunda bir mahmuz vardır. Çiçek renkleri , çoğu adından da anlaşılacağı gibi menekşe rengi olan menekşeler arasında farklılık gösterir ve bazıları mavi, sarı, beyaz ve kremdir. Bazıları iki renkli, genellikle mavi ve sarıdır. Menekşe çeşitleri ve bakımı hakkında bilgiler;
Menekşe Çiçeği Çeşitleri
Viola arvensis – Tarla Hercai Menekşe
Viola biflora – Sarı Ağaç Menekşe veya İki Çiçek Menekşe
Viola canina – Heath Dog Violet
Viola hirta – Tüylü Menekşe
Viola odorata – Tatlı Menekşe
Viola pedunculata – Sarı Hercai Menekşe
Viola riviniana – Yaygın Köpek Menekşe
Viola üç renkli – Yabani Hercai Menekşe veya Kalp kolaylığı
Viola adunca – Erken Mavi Menekşe
Viola nephrophylla – Kuzey Bataklık Menekşe
Viola pedatifida – Crowfoot Violet
Viola pubescens – Tüylü Sarı Menekşe
Viola rugulosa – Batı Kanada Menekşe
Menekşe bakımı nasıl olmalıdır?
- Menekşeler kök kesimler veya tohumlarla kolayca yetiştirilir.
- Menekşeler en iyi yaprak döken ağaçların benekli gölgesinde yetiştirilir, böylece tam kış ve bahar güneşine izin verir.
- Tam güneşten açık gölgeye sahip bir site seçin. Menekşeler ayrıca iyi drene edilmiş, oldukça zengin toprağı severler, bu nedenle en iyi sonuçlar için ekim zamanında bir veya iki kompostla çalışın.
- Menekşeleri ilkbaharın başlarında, bölgenizin son donma tarihinden dört ila altı hafta önce dikin.
- Çeşitliliğe bağlı olarak 10 ila 12 cm aralıklarla bitki.
- Kökleri daha uzun süre serin tutmak için malç.
- Su sadece orta derecede. Serin koşulları sevmelerine rağmen, Menekşelerin çok fazla suya ihtiyacı yoktur.
- Daha uzun çiçeklenmeyi teşvik etmek için harcanan çiçekleri sıkıştırın.
- Çiçeklenme başladıktan sonra bir kez gübreleyin.
Yaz aylarında onları işlemek ve dikmek için yeterince büyük olduklarında fideleri ayrı saksılara dikin. Menekşeler kuru havalarda ekstra nem almalıdır, çünkü Kırmızı Örümcek Akarı, kavrulmalarına izin verilirse saldırmaya meyillidir. Bir hortumla püskürtmek faydalıdır. Kurum suyu veya sıvı gübre ile ara sıra beslenmek ve hatta üst kısımda kan veya kemiğin pansumanı iyi çiçeklenmeler için yararlıdır.
Sonbaharda veya çiçek açtıktan hemen sonra bölün. Daha büyük bölümler doğrudan kalıcı konumlarına yerleştirilebilir, ancak daha küçük bölümleri saklamak ve onları iyi büyüyene kadar bir serada veya soğuk bir çerçevede açık gölgede büyütmek en iyisidir. Büyüme mevsimi boyunca koşucuları seçmeye devam edin. Bu, büyük boy çiçekleri teşvik edecektir.
Afrika Menekşeleri ve Gerçek menekşe çiçeği arasındaki temel farklar şunlardır:
Afrika menekşeleri çoğunlukla ev bitkileri olarak yetiştirilir. Gölgede kaldığı sürece iyi miktarda ışığa sahip olan sığ köklü bitkilerdir. Gerçek menekşeler, kısmi gölgede tam güneşe kadar gelişen, köklü dış mekan bitkileridir.
Afrika menekşeleri etli tüylü yapraklara sahiptir ve yaz boyunca, genellikle belirgin bir gözle beş yapraklı çiçekler üretirken, gerçek menekşeler, bazen pürüzsüz, bazen de değişen derecelerde tüylülükle kalp şeklinde, büyük ila küçük kalp şeklinde yapraklara sahiptir. Çiçekler, dona dayanıklı olan Parma Menekşeleri dışında eylül ayından mart ayına kadar üretilir.
HERCAİ MENEKŞE
Hercai menekşe, parlak renkleri ve geniş, kadifemsi çiçekleriyle bahçeniz için mükemmel bir seçimdir.
Çoğu hercai menekşe en azından iki renklidir ve birçoğu her çiçekte üç çarpıcı gölgeye sahiptir.
Hercai menekşe tam güneşi veya kısmi gölgeyi tercih eder. Aksi belirtilmedikçe bunlar yıllıktır. Onları tohumdan yetiştiriyorsanız, en iyi sonuçlar için onları bahçeye nakletmek için iç mekanda gevşek, iyi drene olan toprağa ekmek isteyeceksiniz .